קורסים קרובים
קורס היבטים רגשיים
בטיפולים התפתחותים
מבט- מתבוננים בקשר הטיפולי -MABAT
ינואר - פברואר 2025
בית איזי שפירא
רעננה
נותרו מקומות אחרונים
הורידו לכם את הקובץ
עם כל הפרטים
אודות הקורס :
קורס ייחודי למקצועות הבריאות והחינוך המיוחד. הקורס ממוקד בהיבטים הרגשיים הנלוים לטיפול ההתפתחותי, בהתפתחות רגשית חברתית של ילדים ובקשר מטפל-הורה–ילד תוך בניית גשרים לחדר הטיפולים ולמסגרות החינוך.
משלב ידע תאורטי עדכני, מחקרים , סימולציות, תיאורי מקרה, והדרכות רפלקטיביות. הקורס מועבר על יד אנשי מקצועות הבריאות המתמחים בהתפתחות הילד בשיתוף מרצים מתחום הפסיכולוגיה.
קהל יעד: מטפלים בילדים מתחום הריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, דיאטניות, אחיות טיפות חלב, צוותים חינוכיים מהחינוך המיוחד לגיל הרך, והידרותרפיה – בעלי ניסיון טיפולי של שנתיים לפחות.
איפה? - בית איזי שפירא ברעננה
מתי? ינואר- פברואר 2025 בין השעות 08:30-16:30 (סך הכל 40 שעות אקדמיות)
ראשון 5.1, שני 13.1, רביעי 22.1, חמישי 30.1, שלישי 4.2
כמה עולה? 2700 ₪
הנחה בהרשמה מוקדמת (עד 5.11.24) - 2500 ₪
להנחה נוספת להרשמה קבוצתית – דברו איתנו!!
הבטיחו את מקומכם – מספר המקומות מוגבל
בכל שאלה מוזמנים להתייעץ:
אורנה זוהר 052-3941707 , יהודית אילתה 050-2303681 יונה רוט 054-6601299
מה אמרו המשתתפים על הקורס?
-
קורס חובה לכל מטפל שעובד עם ילדים
-
הקורס המשמעותי ביותר שעשיתי עד היום
-
הקורס הפך אותי למטפל טוב יותר
-
הקורס היה משמעותי לא רק לעבודתי אלא גם לחיי האישיים
-
הקורס גרם לי להתבונן בטיפול דרך עדשות נוספות
-
מאז הקורס אני בטוחה יותר בעצמי וחשה מסוגלות לשוחח עם ההורים גם על נושאים שנמנעתי מהם בעבר
רציונל הקורס
הטיפול ההתפתחותי מפגיש אותנו, המטפלים וצוותי החינוך, עם סיטואציות רגשיות מורכבות. אנו נתקלים במצבים בהם עולים נושאים כגון: התמודדות עם אבחנה, אי ודאות, חרדות של הורים, תפיסות הורות שונות, התנגדויות בטיפול ועוד. הטיפול ההתפתחותי, כולל אתגרים עבור ההורים, הילדים והמטפלים. התערבות טיפולית היא מהרגע הראשון חדירה למרחב הורה / ילד. אז מה עושים עם כל זה? ממשיכים לפעול רק על פי האינטואיציה? או לומדים איך לשלב זאת עם ידע התפתחותי עדכני וכלים מתאימים.
בעשורים האחרונים חלה התקדמות גדולה בידע ובמחקר בתחום התפתחות רגשית- חברתית של ילדים. ישנה כיום הסכמה נרחבת על ההשפעה המכרעת שיש לקשר הורה – ילד על התפתחות תקינה. מחקרים רבים מדגישים את חשיבות מערכת היחסים הורה-ילד- מטפל כגורם משמעותי בהשגת תוצאות טיפוליות טובות יותר. למרות האמור לעיל, מהדיווחים המגיעים מהשטח עולה כי אין מספיק ידע והכשרה בתחום הרגשי. יתר על כן, חלק מהמטפלים אף חוששים מעיסוק בתחומים אלו מתוך תחושה שתחום זה אינו תחת הגדרת תפקידם וכי אין להם " מנדט" לעסוק בנושאים אלו.
מטרות הקורס הן:
-
העמקת הידע והמודעות להתפתחות רגשית-חברתית של תינוקות וילדים.
-
הרחבת ההסתכלות על ההתמודדות הרגשית של הורים, תינוקות וילדים בטיפולים התפתחותיים ובמסגרות החינוך המיוחד.
-
הדגשת החיבור בין הידע התיאורטי, לחדר הטיפולים
-
המשגה של "תחושות בטן" ואינטואיציה למונחים מתחום הפסיכולוגיה
-
התבוננות מעבר למה שהעיניים המקצועיות שלנו רגילות לראות
-
הרחבת סל הכלים לתמיכה בקשר מטפל-הורה-ילד, לשיח עם ההורים וקידום מטרות הטיפול
עד היום הועברו 16 קורסים ליותר מ-350 משתתפים ממקצועות הבריאות ו-2 קורסים לרופאים ממכוני התפתחות הילד. הקורסים קיבלו משובים מצוינים והערכות גבוהות בקרב המשתתפים ובקרב מנהלים וקובעי מדיניות.
מחקרים שבדקו את השפעות הקורס על המשתתפים הראו כי בעקבות הקורס המשתתפים שינו את עמדותיהם לגבי העיסוק בתחומים הרגשיים וכי הקורס הביא לשינויים בדרך הטיפול, לשיפור בתחושת המסוגלות של המטפלים, לעליה של רמת המנטליזציה שלהם ובאקלים הרגשי.
את הקורס מעבירות יהודית אילתה וד"ר אורנה זוהר – פיזיותרפיסטיות התפתחותיות בעלות ותק וניסיון רב, בשיתוף עם יונה רוט מרפאה בעיסוק התפתחותית, כולן בוגרות התכנית הבינתחומית לתואר שני ושלישי בהתפתחות הילד של החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה. במהלך הקורס יינתנו הרצאות ע"י מרצים אורחים מתחום הפסיכולוגיה. הקורס כולל הרצאות פרונטליות תאורטיות, צפייה וניתוח סרטונים, סימולציות ודיונים בין המשתתפים, כמו כן ננתח סוגיות ומקרים שיעלו על ידי המשתתפים בהנחייתן של פסיכולוגיות מומחיות.
לפרטים נוספים על המרצים המשתתפים בקורס