קורסים קרובים

קורס היבטים רגשיים
בטיפולים התפתחותים
מבט- מתבוננים בקשר הטיפולי -MABAT
אודות הקורס :
קורס ייחודי למקצועות הבריאות והחינוך המיוחד. הקורס ממוקד בהיבטים הרגשיים הנלוים לטיפול ההתפתחותי, בהתפתחות רגשית חברתית של ילדים ובקשר מטפל-הורה–ילד תוך בניית גשרים לחדר הטיפולים ולמסגרות החינוך.
משלב ידע תאורטי עדכני, מחקרים , סימולציות, תיאורי מקרה, והדרכות רפלקטיביות. הקורס מועבר על יד אנשי מקצועות הבריאות המתמחים בהתפתחות הילד בשיתוף מרצים מתחום הפסיכולוגיה.
קהל יעד: מטפלים בילדים מתחום הריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, דיאטניות, אחיות טיפות חלב, צוותים חינוכיים מהחינוך המיוחד לגיל הרך, והידרותרפיה – בעלי ניסיון טיפולי של שנתיים לפחות.
בכל שאלה מוזמנים להתייעץ:
אורנה זוהר 052-3941707 , יהודית אילתה 050-2303681 יונה רוט 054-6601299
מה אמרו המשתתפים על הקורס?
-
קורס חובה לכל מטפל שעובד עם ילדים
-
הקורס המשמעותי ביותר שעשיתי עד היום
-
הקורס הפך אותי למטפל טוב יותר
-
הקורס היה משמעותי לא רק לעבודתי אלא גם לחיי האישיים
-
הקורס גרם לי להתבונן בטיפול דרך עדשות נוספות
-
מאז הקורס אני בטוחה יותר בעצמי וחשה מסוגלות לשוחח עם ההורים גם על נושאים שנמנעתי מהם בעבר
רציונל הקורס
הטיפול ההתפתחותי מפגיש אותנו, המטפלים וצוותי החינוך, עם סיטואציות רגשיות מורכבות. אנו נתקלים לא אחת במצבים בהם עולים נושאים כגון: התמודדות עם אבחנה קשה, אי ודאות, חרדות של הורים, תפיסות הורות שונות, הורות במבחן ועוד.
הטיפול ההתפתחותי כולל מרכיבים חודרניים פיזית ונפשית, שיכולים להפוך את הסיטואציה הטיפולית למאיימת, עבור ההורה, עבור התינוק / הילד ועבור המטפל. התערבות טיפולית היא מהרגע הראשון חדירה למרחב הורה / ילד.
אז מה עושים עם כל זה? ממשיכים לפעול על פי האינטואיציה? משאירים את "הרגש" מחוץ לחדר?
בעשורים האחרונים חלה התקדמות גדולה בידע ובמחקר בתחום ההתפתחות הרגשית חברתית של ילדים. ישנה כיום הסכמה נרחבת על ההשפעה המכרעת שיש לקשר הורה –ילד על התפתחות תקינה. מחקרים רבים מדגישים גם את חשיבות הקשר ואת מערכת היחסים שנוצרת בין ההורה- ילד- מטפל כגורם משמעותי בהשגת תוצאות טיפוליות טובות יותר. למרות האמור לעיל, מהדיווחים המגיעים מהשטח עולה כי אין מספיק ידע והכשרה בתחום הרגשי. יתר על כן, חלק מהמטפלים אף חוששים מעיסוק בתחומים אלו מתוך תחושה שתחום זה אינו תחת הגדרת תפקידם וכי אין להם " מנדט" לעסוק בנושאים אלו.
מטרת הקורס הנוכחי היא העמקת הידע והמודעות להיבטים הרגשיים ההתפתחותיים של תינוקות וילדים, לחשיבות הרבה לקשר הורה-ילד על התפתחות תקינה וכן הרחבת ההסתכלות על ההתמודדות הרגשית של הורים, ילדים ומטפלים בטיפולים התפתחותיים ובמסגרות החינוך המיוחד
בנוסף יודגש החיבור בין הידע הרגשי התיאורטי לחדר הטיפולים כגון: על מה להתבונן מעבר למה שהעיניים המקצועיות שלנו רגילות לראות, הרחבת המודעות להתרחשות הרגשית המלווה את הטיפול, עידוד שיתוף פעולה הורה –ילד – מטפל, הדרכת הורים יעילה ונעימה
המטפל ההתפתחותי ואיש הצוות החינוכי ירחיב את הידע בהתפתחות רגשית של ילדים, ידע לזהות היבטים רגשיים בסיטואציה הטיפולית, יהיה מודע לחשיבות הקשר הבין אישי, יכיר בחשיבות התקשורת בינו לבין המטופל וידע להפנות לגורמי טיפול מתאימים במידת הצורך.
מחקר שבדק את השפעות הקורס על המשתתפים הראה כי בעקבות הקורס המשתתפים שינו את עמדותיהם לגבי העיסוק בתחומים הרגשיים וכי הקורס הביא לשינוי בדרך הטיפול ובאווירה במרחב הטיפולי.
את הקורס מעבירות יהודית אילתה ואורנה זוהר – פיזיותרפיסטיות התפתחותיות בעלות ותק וניסיון רב. בשיתוף עם יונה רוט מרפאה בעיסוק התפתחותית, כולן בוגרות תואר שני בהתפתחות הילד באוניברסיטת חיפה.
בכל אחד מימי הקורס תינתן הרצאה ע"י מרצה מתחום הפסיכולוגיה . הקורס כולל הרצאות פרונטליות תאורטיות, צפייה וניתוח סרטונים, סימולציות ודיונים בין המשתתפים, כמו כן ננתח סוגיות ומקרים שמעלים המשתתפים לאורך הקורס ובהדרכות הרפלקטיביות בעזרתן של פסיכולוגיות קליניות .
לפרטים נוספים על המרצים המשתתפים בקורס